Beleidsbrief

Hoe het was, hoe het is en hoe het wordt…

Verzuimrisico’s managen. Daar worden werkgevers én werknemers beter van!

Ruim voor we met VerzuimConsult begonnen, vonden wij dat processen op gebied van verzuim en re- integratie maar moeizaam, langdurig en weinig succesvol werkten. Bovendien werden er geregeld megagrote bedragen zonder enig rendement doelloos in het niets geïnvesteerd. Dat alles stuitte ons tegen de borst. Hoogste tijd voor een structurele verandering.

Door de organisatie rondom verzuimprocessen efficiënter, beter, kwalitatiever en met talentvolle collega’s onder één dak in te richten, boekten wij de eerste successen.

Werkgevers en werknemers blij, wij blij. De nieuwe aanpak bleek een succes.

Vakbroeders volgden onze werkwijze met argusogen en ook de opdrachtgevers bleken niet blind voor onze methodiek. KLM, IKEA, VDL, Securitas, MST… de grote namen kwamen stuk voor stuk op ons af en zijn nog steeds klant en gebaat bij onze efficiënte en resultaatgerichte werkwijze.

Wat doen wij dan zo anders? Zo veel beter? Waardoor genereren wij opvallend meer resultaat? Je kunt daar artikelen over schrijven, seminars aan wijden, cursussen over geven. Dat hebben we dan ook allemaal en met grote regelmaat gedaan.

Je kunt het ook in drie woorden samenvatten. Door de kerndisciplines sociaal/medisch, financieel en juridisch vanuit één organisatie met elkaar te verbinden, ontstaat een omgeving waar oplossingen gegarandeerd tot snelle en waterdichte aanbevelingen leiden.

Wij bedachten hiervoor een merk; 1.2.3-carefree, het belangenmodel.

1.2.3-carefree houdt – zorgenvrij – rekening met de financiële waarde voor de onderneming, de humane belangen van de werknemer en de juridische content van de overheid. We doen dat bewezen goed, wat resulteert in het label ‘100% UWVerified’, een harde belofte dat alles wat wij aanbevelen de praktijkproef volledig zal doorstaan.

En nu? En straks? Wij kijken naar het re-integratieperspectief van de werkgever en de werknemer. Want, zonder angst te willen zaaien, er raken steeds meer mensen langdurig ziek. Burn-out is een groot maatschappelijk probleem met gemiddeld negen maanden verzuim op de werkvloer.

Leefstijlverbetering en stressreductie kunnen preventief bijdragen. Maar daar bent u als werkgever niet direct mee geholpen. Wat u wel kan helpen is een vrijblijvend gesprek met ons. Dan rekenen wij de risico’s voor u uit en – belangrijker – leggen een pasklare oplossing direct op tafel.

Frans van den Nieuwenhof (bedrijfsarts)
Theo Stokking (arbeidsdeskundige)

Nodig VerzuimConsult uit om

verzuim-/re-integratieproblemen te voorkomen of op te lossen.
Bel 026 – 32 59 498 of mail:

Bekijk cases, praat met opdrachtgevers

en nodig ons eens uit voor een gesprek.