Aanpak

Goed voorbereid op verzuim!

Langdurig en complex verzuim… Een onderwerp dat niet alleen uw HR -afdeling aangaat, maar uw hele organisatie. Hoe kunt u de financiële risico’s beheersen? Hoe managet u uw re-integratie succesvol? Wat is het absorptievermogen van uw organisatie? Stuk voor stuk onderwerpen die wat ons betreft een essentieel onderdeel moeten uitmaken van uw corporate strategie.

Beperk risico’s en voorkom financiële schade

Samen richten we uw organisatie zo in dat u maximaal bent voorbereid op situaties van complex en langdurig verzuim in een tijdspanne van 12 jaar. Wat dat inhoudt? We brengen risico’s in kaart, zodat we die optimaal kunnen beheersen en negatieve financiële gevolgen daarmee beperken. Hierbij zoeken we altijd naar de beste oplossingen voor zowel uw organisatie als uw medewerkers!

De oplossing? Het gezamenlijk belang

Onze unieke aanpak is niet alleen succesvol maar eigenlijk ook heel logisch. In elke situatie kijken we naar de belangen die werkgever en werknemer samen delen. Omdat er altijd gemeenschappelijke belangen zijn, kunnen we namelijk op zoek gaan naar een oplossing die voor beiden interessant is. Daarmee verzeker je optimale inzet van beide kanten, wat weer resulteert in een succesvolle uitkomst die voor beide rendabel is. Een logische en zeer effectieve methode die de basis vormt voor ons succes!

Wat ons inspireerde?

Toen we nog in loondienst werkten als bedrijfsarts (Frans van den Nieuwenhof) en arbeidsdeskundige (Theo Stokking) ontwikkelden we voor ons werk samen het ‘belangenmodel’. Het begon ons op te vallen dat we voor onze klanten de zaken altijd tot een succesvol einde wisten te brengen, maar dat er om ons heen zoveel organisaties waren met onsuccesvolle re-integratietrajecten en financiële schade. Dat inspireerde ons om VerzuimConsult op te richten, zodat we op grote schaal bedrijven hiermee konden helpen. Nu, 14 jaar later, is het nog steeds de basis van ons werkwijze. Een werkwijze die zo succesvol bleek dat we inmiddels onder onze klanten o.a. IKEA, KLM, VDL, Securitas en MST kunnen rekenen!

Het belangenmodel

Belangenmodel VerzuimConsult

Onze aanpak als officiële leergang

Naast de successen die we met onze aanpak al voor onze klanten behaalden, bleef deze ook niet onopgemerkt bij andere organisaties. Samen met OSB (branchevereniging schoonmaak) Falke & Verbaan en de HR Financials Group ontwikkelden we een officiële leergang gebaseerd op onze aanpak. Het resultaat? De officiële leergang Register Sociaal Bedrijfskundig Adviseur, en daar zijn we apetrots op!

Partnership

Het is altijd ons streven met onze klanten een langdurige partnership aan te gaan. Zo kunnen wij écht de meeste toegevoegde waarde leveren. Op lange termijn besparen zij hierdoor aanzienlijk kosten en reduceren risico’s. Bij sommige van onze klanten zijn we al vanaf onze oprichting werkzaam en dat zie je terug!

Neem contact met ons op